Da nord jæren fikk nok, men ikke nok nok!

 

Det startet en heftig kamp her på nord Jæren sommeren 2018! Kampen mot arrogante politikere, avgifter og økende klasseskille. Det har vert både utfordrende og vanskelig, men det har også vert en nødvendig kamp på mange måter! alt for lenge har vi vert sovende...akseptert avgifter på avgifter..latt politikerne styre på som de vil i ro og fred, vi godtar det meste som blir tredd over hodene våre. Hadde vi ikke våknet så hadde aldri bompenger vert et så diskutert tema, endelig kjenner politikerne motstand når folk har fått nok! Bompenger var dråpen som fikk begeret til å renne over for mange, men her i Norge er vi ikke vandt med å protestere, å gå mot systemet og staten er noe vi skjeldent gjør...Jeg har vert med på dette "folkeopprøret" siden det startet her, jeg har demonstrert med hundrevis av mennesker, en gang var vi flere tusen...jeg er stolt og imponert over engasjementet til folk og jeg er glad for at vi endelig reiste oss sammen mot en urettferdighet som rammer så mange. Det er sterkt at til og med mennesker som selv ikke blir rammet har valgt å kjempe aktivt i denne kampen...men jeg er allikevel litt lei... for jeg skulle så inderlig ønske at vi var flere tusen mennesker ute i gatene, med gule vester på. Jeg har alltid hatt et håp om at dette ville vokse til noe stort, at vi skulle bli så mange til slutt at vi kunne protestert på måter det virkelig kjennes! vist politikerne at det er vi som får dette samfunnet til å gå rundt, velger vi å sette foten ned vil det meste kollapse, vist dem at innbyggerne som de ruinerer er i flertall å at de har undervurdert oss kraftig! Tenk alt vi kunne oppnådd om hver eneste innbygger tok til gatene slik som feks i Frankrike... Tenk på hvor mye vi kunne satt i bevegelse...hva hadde skjedd om folket for en gang skyld virkelig kjempet tilbake?

Jeg er lei av å være en sau i et stor saueflokk, jeg er lei av snikende avgifter som ruinerer oss mer og mer, jeg er lei av at vi aksepterer ALT, jeg er lei av det økende klasseskille, der flesteparten strever seg gjennom hverdagen... Dette er ikke lenger et samfunn jeg er stolt av...jeg ønsker noe bedre for mine barn, og for alle mine medmennesker. Livskvaliteten skal ikke være avhengig av hvor stor lommebok du har. folk kjører bil fordi dem er nødt, ikke for moro skyld.. Jeg skjønner at visse avgifter må til, men med de enorme statsinntektene som allerede kommer inn fra bilister så burde bompenger være helt unødvendig om politikerne hadde brukt penger fornuftig! .... De avslørte seg selv fint da de fikk hetta over at det hadde kommet inn mindre inntekt enn forventet i bomstasjonene :  At Bompenger har ALDRI handlet om klima eller nullvekst, det handler om å melke bilistene for mest mulig...så skal vi få et plaster på såret der rushtiden skal "bort" der løsningen blir å hive noe av avgiftene på elbilistene å forlenge betalingsperioden...er vi så hjernevaska at vi aksepterer at de bare "pynter på liket" ? På toppen av all galskapen så går det bananas hos ferde, som ender med at all belastet rushtidsavgift etter 1.oktober må tilbakebetales pga de enorme feilene... der de skylder på både bombrikker, og system som ikke er designet for å takle både timesregel og rushtidsavgift..bla bla bla... Bare kaos og svada.. Kollektivtransporten har allerede økt i pris, flere bomstasjoner planlegges, hvorfor aksepterer vi alt dette ? Hvorfor er vi så lydige? Ja vi kan vente til valget 2019, men hvorfor er vi så kuet at vi ikke reiser oss å viser motstand når vi gang på gang blir tråkket på? Er vi ikke vikinger? Er det greit at de raner oss en hel månedslønn i året-mer eller mindre alt etter kjøremønster? Er det greit at samfunnet utvikler seg til å bli så økonomisk urettferdig og skjevt? Vi trenger tyngde! Vi må ta på oss våre gule vester å vise at vi kjemper fortsatt, enda flere enn før! Jeg oppfordrer på ingen måte til en voldelig krig der vi ødelegger samfunnet vårt slik som i Frankrike, men jeg oppfordrer til samholdet de har der! De klarer å utføre demonstrasjoner fordi der møter folk opp å står fysisk side om side i kampen, ikke på sosiale medier... Jeg håper at flere vil ta av seg lenkene å sauedrakten, vi er mer enn bare en inntektskilde, eller "kunder" som ordførerne, vegdirektøren og ferde kaller oss... vi er menneskene som får dette samfunnet til å gå rundt, å det er på tide at vi setter kravene for den fremtiden vi fortjener. Jeg skal stolt bære min gule vest,aktivt ute i gatene så lenge det trengs! Jeg skal kunne si til mine barn at jeg ga meg aldri.... Det handler ikke bare om bompenger, det handler om å reise seg, å kjempe mot urett som rammer veldig mange.

They make you pay for the water you drink, for the food you eat, for the wars they need, for the crimes they commit. They make you dedicate the most important part of your life to them , but they give you wages and tell you they allow you to buy stuff and pay for your needs to make them richer. Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, save money for old age, watch your TV, follow trends, act normal, obey the law, and obey them. Now repeat after me: I am free

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar